Filmeznél? Kisfilmet fogatnál? Miről is? Kéne egy jó kis sztori?
Új képek a galériában....


BM-DiViD........kapcsolat

 film@bm-divid-film.hu

 
 

Partner Linkek - http://

Kövess bennünket
     

Kamera napellenző.

Miért kell napellenző a kamerára? Kinek kell manapság napellenző?

Sokféle válasz adható erre a kérdésre. Például, mert fontos, talán praktikus, célszerű és elengedhetetlen kiegészítő, jól mutat vele a kamera, már majdnem profi a kinézet... és még lehetne sorolni a válaszokat...
Általában azért abban mindenki egyetért, hogy valóban fontos kiegészítő a kamerán azok számára, akik komolyan veszik a filmezést, szélsőséges körülmények között is professzionális felvételre törekednek.
Egy filmforgatás esetében, szinte minden helyzetben (külső, vagy belső felvételeknél egyaránt) nagyon hasznos kellék. Külső felvételeknél, a közvetlen napfény beesési szöge redukálható minimálisra. Megakadályozható a súrolófény kellemetlen hatása, például az objektívre hulló porszemcsék becsillogása. És nem utolsó sorban, pontosabban dolgozik a kamera fehéregyensúly beállítás és fénymérés közben. Belső felvételek esetében pedig az imént felsoroltakon túl, jól kiszűrhetők a lámpák fényeinek kellemetlen hatásai. A fényforrások számai és helyei erősen korlátozhatják a kameramozgást. Ilyen helyzetekben egy jó napellenzővel nagymértékben megnövelhetjük a kamera mozgásterét.

Ha még nem derült ki a fenti bevezetőből, akkor most elárulom, hogy ennek a cikknek témája kizárólag a kamera napellenző lesz. Pontosabban, azt fogom leírni és képekkel illusztrálni, hogyan spórolhatunk súlyos tízezreket, akkor, ha mindenképp szükségünk van egyre. Mert ha valaki már keresgélt a neten, akkor tapasztalhatta, hogy napellenző árakban határ a csillagos ég. Röviden bemutatom, hogyan készítek kamera napellenzőt igényes kivitelben.

Ez egy régi kamera állapot...

 
 
Ez pedig itt az új!!!

 
 
Meg ez is...
 

 Az anyagok és az eszközök, a kiskereskedelemben könnyedén beszerezhetők.

A készítés alatt fontos, a precizitás és az igényesség. Ha társul még hozzá kitartás és lekesedés, akkor nem fog a siker sem elmaradni! Ha valaki kellően kreatív, és belevág a feladatba, akkor a gyártás folyamatában ne legyen megalkuvó! Törekedjen a minőségre, hiszen biztos, hogy szebbet és jobbat szeretne a jelenleginél! Ne sajnálja az időt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a végén, ne csak saját maga, hanem más külső szemlélő is elégedett legyen az eredménnyel.

Első lépésként, régi elem lebontása, majd az új alkatrészek előkészítése, szerelvényezés, csiszolás, alapozás...


 
 

   

      

A napellenző készítése folyamán természetesen többször össze kell róbálni az alkatrészeket, annak érdekében, hogy a végén rendben stimmeljen minden. Az alapozást követően pedig szükséges egy teljes összeszerelés. Az egészet kamerára kell helyezni, ki kell próbálni rendben működnek-e az elemek. Kell-e valahol változtatni, módosítani a konstrukción. Funkcionálisan jó-e. Ha minden rendben, akkor ismét szét kell szedni, persze csak annyira, amennyire szükséges. Végül a készrefestés az utolsó művelet. A festéskor ügyelni kell arra, hogy a felület kissé "porszórt" hatású, és kellően matt legyen!
 


 
Ha a készre festés elkészült, és hibátlanul sikerült, akkor min. 24 óráig száradni kell a festéknek. Sok sikert az elkészítéshez!

Remélem, az ötlettel mások kíváncsiságát is felkeltettem!


NAPELLENZŐ RENDELÉSE AZ ALÁBBI e-mail IKONRA KATTINTVA LEHETSÉGES!