Filmeznél? Kisfilmet fogatnál? Miről is? Kéne egy jó kis sztori?
Új képek a galériában....

BM-DiViD........kapcsolat

 film@bm-divid-film.hu

 
 

Partner Linkek - http://

Kövess bennünket
     

Forgatás előkészítés, A/V. projekt (fogas sztori)

Forgatókönyv menüben, elkészült a "fogas sztori" A/V. forgatókönyve azért, hogy ebben a fejezetben foglakozni tudjunk a forgatási előkészületekkel. Átgondoljuk a projektet, kire... kikre lesz szükségünk, kikkel kell egyeztetnünk, hogyan tervezzük, bonyolítsuk az előkészületeket. Hogyan alakítsuk a forgatási helyszíneket. Megnézzük, milyen technikai eszközök kellenek a forgatás során, és azokat hogyan alakalmazzuk.

Költségvetési irányadó, A/V. projekt (fogas sztori)

Forgatókönyv menüben elkészült a "fogas sztori" A/V forgatókönyve. Ennek a rövidke sztorinak a megvalósításához próbálok társítani,  egy hozzávetőleges  költségvetést, a teljesség igénye nélkül.

Plánok, képkivágások

Plán szót általában a filmesek, filmkészítők használják. Azért írtam, hogy áltálban, mert nem kizárólag... előfordul még építészek, divattervezők, fotósok, stb. köreiben is... bár a fotósok inkább a képkivágás szót alkalmazzák.
Végülis a plán is egy képkivágás, de mégis, ha halljuk ezt a szót akkor inkább mozgóképre, mint fotóra asszociálunk.

Videó és képformátumok, adathordozók

Talán érdemes lenne röviden összefoglalni a videózással, és a képmegjelenítési rendszerekkel kapcsolatos technikai információkat. TV és számítógép monitor formátumok, és képarányok, fájlok és kodekek fajtáit, és nem utolsó sorban említést teszek a Blu-Ray ről kicsit bővebben. Remélem lesz, akiknek még újdonság és érdekes ez a téma.

Kameráról, mozgásokról, fényekről

A CCD chip felépítése
"Az érzékelőkben a tároló egységeket sorban vagy mátrixszerűen rendezik el egymástól elszigetelten. Ha így mozaikszerűen "kitöltünk" egy kis téglalap (négyzet) alakú szilíciumlapkát, és hozzákapcsolunk egy kiolvasó áramkört, máris készen van a CCD chipünk"...

Vágás proxyval - Sony Vegas pro.13

Vágjunk proxyval, Vegas pro.13
Sony Vegas Professzionális vágóprogram, talán nem a maximalistáknak készült, de az egy súlycsoportban lévő Adobe premiernek, méltó vetélytársa, sőt véleményem szerint, "felhasználó barát program" kategóriában meg is előzi. Szinte mindent tud ami egy film utómunkálatai során szükséges feladat lehet.